HTML

Fogalmazások

Fogalmazások, fogalmazásírási segítségek, a fogalmazásírás titkai általános iskolások és középiskolások számára.

Friss topikok

Linkblog

Fogalmazásírási segítségnyújtás

2009.09.26. 14:18 Fogalmazások

Több kérés is érkezett hozzám, segítsek a fogalmazások megírásában. Szinte mindenkinek azonnalra kellene valami használható. Ez még talán sikerülne is, de elrabolja az időt az alapvető információk hiánya.

Mire gondolok?

Hányadikos vagy? - most már könnyebb a dolgom, hiszen 1-12-ig számozzuk az osztályokat, tehát biztosan tudom, milyen szintű segítségre lehet szükség.

A fogalmazás műfaja? - nagyon fontos, hogy mi a feladat. A tanárod bizonyára meghatározta, hiszen egy cím nem mindig mutatja meg a műfajt is. Ezen kívül az is tény, hogy legtöbbször összetett fogalmazási műfajt kell megvalósítani. Mire gondolok: elbeszélés leírással, elbeszélés jellemzéssel, levél jellemzéssel, levél tájleírással, elbeszélés folyamatleírással... Ezek nélkül egészen biztosan nem tudok segíteni.

Terjedelem - ki lehet találni az osztályod megadásával, hogy mégis hány sor legyen a fogalmazás, de nem árt ezt is tisztázni. Az oldal mennyiség sem mindig segít, hiszen sokféle alakú füzetbe írhatsz...

Tudom, nem szereted a tanácsokat, de az is fontos, hogy ha tudod már szerdán, hogy a jövő hét hétfőjére kell a fogalmazás, akkor ne vasárnap este kérj segítséget! Mert lehet, hogy nem látom meg az e-mailedet.

 iras@t-online.hu

www.fogalmazasok.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítségnyújtás határidő műfaj fogalmazás fogalmazási

A bejegyzés trackback címe:

https://fogalmazasok.blog.hu/api/trackback/id/tr281408614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása